Haber

Ordu’da Yamaç Paraşütü Festivali Düzenlendi

ORDU’da 530 rakımlı Boztepe’de düzenlenen yamaç paraşütü festivalinde pilotlar, güçlü hava üslerine rağmen atlayışlarını gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Spor Havacılık Kulübü tarafından kentte yamaç paraşütü festivali düzenlendi. Ordu manzarasının yer aldığı 530 metre yükseklikteki Boztepe’de gerçekleştirilen festivale 7 ilden 75 paraşüt tutkunu katıldı. 3 gün süren festival kapsamında birinci ve ikinci gün hava koşulları nedeniyle atlayamayan paraşütçüler bugün gökyüzüyle buluştu. Festival kapsamında ayrıca fotomaraton yarışması da düzenlendi.

‘YERLİ VE YURTDIŞI KATILIM’

Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Durmuş Şahin, Türkiye’nin yanı sıra Irak ve Almanya’dan da yamaç paraşütçülerinin katıldığını belirterek, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ‘Yamaç Paraşütü Festivali’ 8-9-10 Eylül tarihleri ​​arasında başladı. Dün. Hava koşulları nedeniyle uçuşlarımızı gerçekleştiremedik ancak bugün “Hava biraz daha uygun görünüyor. Meteorolojik koşullar izin verdikten sonra bugün ilk uçuşlarımızı gerçekleştireceğiz. 7 ilden 75’e yakın pilot arkadaşımız ordumuza katıldı. Ancak yurt dışından da sporcular var. Irak’tan, Almanya’dan arkadaşlarımız var” dedi.

‘Sporculara hayranlık duyuldu’

Şahin, “Boztepe’nin turizm ve mutluluk açısından yamaç paraşütü konusunda dünyada ikinci sırada olduğunu düşünüyorum. Yurt içi ve yurt dışında yamaç paraşütü yapmak isteyen dostlarımızı Ordu’ya davet ediyorum.”

‘ORDU’DA İLK FOTOMARATON YARIŞMASI’

Şahin, “Yamaç paraşütü festivalinin yanı sıra Ordu Fotomaraton Yarışması da var. Bu fotoğraf yarışması da bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Çünkü bu ilimizde ilk kez yapılıyor. Yamaç paraşütü de dünya çapında yaygınlaşacağı için bundan dolayı çok mutluyuz. Sadece yamaç paraşütü için gökyüzünden eşsiz bir çekim. Paraşütün renkleri Ordu semalarının yeşili ve mavisi ile birleşince çok güzel görüntüler ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

‘BOZTEPE VE ORDU İNANILMAZ BİR YER’

Festivale Mardin’den katılan Mesut Doğan, “Boztepe’yi çok merak ettik. Geldik ve görünce büyülendik. Yeşili, doğası ve yeşili ile havada özgürce uçmanın nasıl olacağını merak ediyorduk. Deniz bir. Şimdi uçmaya hazırlanıyoruz. Boztepe ve Ordu heyecanını yaşıyoruz. İnanılmaz bir yer. Bir taraftan da kaygı var çünkü dindar değilmiş gibi görünüyor ama öyle. inançlı. Paraşütle uçup dehşetlerini atlattıktan sonra böyle bir şeyi yaşamadan ölmek bile istemezsiniz. O kadar özgür, o kadar keyifli ki, “Dili olmayan, sözü olmayan bir şey bu” dedi.

‘ORDU İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS’

Trabzon’dan gelerek Boztepe’den paraşütle atlayan Murat Günher, “Yaklaşık 35 dakika havada kaldım. Bayrağımı açtım. Şans eseri dün hava çok kötüydü, bugün hava düzeldi. Bu tepenin açıkta olması Ordu, teleferikle ulaşımı sağlamanın yanı sıra pilotlar ve Ordulular için de büyük bir şans. Herkes Ordu’ya gelip uçmalı. Türkiye’nin her yerine uçuyoruz ama diğeri Ordu. Şehrin üzerinde uçuş var.”

golova-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu